10. godina održavanja edukativnih programa u Parku prirode Učka

Dragi naši ljubitelji prirode,

s veseljem i ponosom vam javljamo da ove godine obilježavamo 10. godinu održavanja edukativnih programa u Parku prirode Učka.

Od prvih dana do danas sadržaj i opseg edukativnih programa je znatno porastao. Najpopularniji  i svakako jedinstveni program je i dalje “O Učki uz igru nauči” za koji su prije 3 godine uređene drvene didaktičke skulpture kako bi se djeci omogućio još bolji doživljaj prirode uz upoznavanje mitova i legendi s Učke. Edukativni program “Upoznaj Park prirode Učka” je prerastao u dinamičan i zabavan obilazak poučnih i planinarskih staza obogaćen mnogobrojnim kreativnim i interaktivnim radionicama čiji broj iz godine u godinu raste. Na tome zahvaljujemo učiteljima i učiteljicama koji su u želji za proširivanjem školskog gradiva nas potaknuli na kreiranje novih sadržaja.

U ovih 10 godina edukativne programe je prošlo čak 13 tisuća djece. Zahvaljujemo svim kolegama koji su sudjelovali u osmišljavanju i provođenju edukacije kao i svima koji su prepoznali kvalitetu naših programa i odlučili uvrstiti posjet Parku prirode Učka u njihov godišnji plan i program. A one koji još nisu bili kod nas pozivamo da se ove godine odvaže i dođu.

Skip to content