Održan 7. susret gradova i općina – prijatelja djece

U petak, 13. rujna 2013. g., Opatija je bila domaćin 7. susreta gradova i općina – prijatelja djece. Tema susreta bila je dječja participacija, a na susretu su se uz dvjestotinjak djece i odraslih iz cijele Hrvatske, okupili i predstavnici ministarstava, županija, gradova, općina te institucija koje se bave odgojem i obrazovanjem djece.

Na svečanom otvaranju susreta prisutne su pozdravili opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, dječji gradonačelnik Ivan Tancabel, podpredsjednica Saveza društava “Naša djeca” Sonja Borovčak, zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić, dječja pravobraniteljica Mila Jelavić, predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Marija Ivanković, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Hrvoje Marušić te predstavnica UNICEF-a Đurđica Ivković.

Susretu je prisustvovala i Javna ustanova “Park prirode Učka”, čije su djelatnice Marta Blažević i Andrea Stojaković na štandu predstavile edukativne programe za djecu koji se od 2004. godine provode na Učki te kroz raznolike aktivnosti omogućuju djeci i mladima da bolje upoznaju prirodne i kulturno-povijesne vrijednosti Parka te se uključe u razne programe zaštite i očuvanja okoliša.

Skip to content