Otvorenje Male šumske scene i obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša u PP Učka

U srijedu, 5. lipnja 2013. godine Javna ustanova “Park prirode Učka” obilježila je Međunarodni dan zaštite okoliša te otvorila novi infrastrukturni objekt – učionicu u prirodi, koja se nalazi u neposrednoj blizini prijevoja Poklon na Učki, pod nazivom “Mala šumska scena”.

Projektom “Uređenje male šumske scene” na atraktivan je i kvalitetan način obogaćena kako turistička, tako i edukativna ponuda Parka prirode Učka.

“Mala šumska scena” smještena je u prirodnom ambijentu, u ponikvi usred bukove šume te je prilagođena održavanju raznolikih kulturnih, edukativnih i turističkih događanja. Biti će to mjesto organiziranja predstava za djecu i odrasle, a veoma će dobro poslužiti i kao lokacija na kojoj će se odvijati koncerti, izložbe ili stručna predavanja.

Nadalje, “Mala šumska scena” postat će polazište turističkih vođenja posjetitelja Parka, čime se zasigurno podigla razina kvalitete pružanja usluga u turizmu. Svakako valja istaknuti i edukativni karakter, što će, vjerujemo, pridonijeti podizanju svijesti posjetitelja o vrijednosti i značaju ovog zaštićenog područja.
Pored Javne ustanove “Park prirode Učka”, ovaj projekt financijski je potpomoglo i Ministarstvo turizma i to iznosom od 20.000,00 kuna.

Današnje su svečano otvaranje “Male šumske scene” uveličali i naši dragi gosti: članovi slavenskog folk sastava “Svarica” te učenici i njihovi voditelji iz Mreže škola (područne škole iz Veprinca, Lupoglava i Mošćeničke Drage) koji su održali svoj vlastiti prigodni program.

Skip to content