OUTDOOR DAN U PARKU PRIRODE UČKA

 

U subotu 18. ožujka 2017.g., na Učki je održan „Outdoor dan Parka prirode Učka” u sklopu širega događanja „Ožujak – oaza Wellnesa” u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije. Park prirode Učka približio je široj javnosti načelo zdravoga življenja, koje prije svega podrazumijeva boravak na čistom zraku, a na Učki uključuje još i blagotvoran morski utjecaj, te aktivno kretanje čistom prirodom.

Odziv javnosti bio je velik za šetnju slikovitom, šest kilometara dugačkom Laganom rutom (Land Art staza Stražica-Sapaćica-Poklon) kao i za zanimljivu vožnju električnim biciklima (Poklon-Vela Učka-Mala Učka) u organizaciji Parka prirode Učka. Nordijsko hodanje (Poklon-Vojak-Poklon), pod vodstvom Kluba za športsku rekreaciju Gorovo, i Uspon na Učku (Opatija-Poljane-Poklon), pod vodstvom Planinarskoga društva Opatija, također su privukli veliki broj sudionika. Posjetitelji su imali prigodu izmjeriti i krvni tlak kod volontera Crvenoga križa, a mogli su prikupiti i druge korisne informacije o zdravom življenju.

Oštro ožujsko sunce skrivalo se je iza oblaka, pa je dan bio ponešto tmuran, ali smo uživali u zajedničkom druženju, nestrpljivom iščekivanju početka uspona te u prelijepim dojmovima kojima nas je Učka i ovoga puta darivala.

Do idućega susreta, boravite na čistom zraku čim više!