UČKA E-BIKE

Outdoor ponuda Parka prirode Učka obogaćena je za još jedan zanimljivi sadržaj. Radi se o 10 električnih brdskih bicikala koje je Javna ustanova „Park prirode Učka“ nabavila s ciljem iznajmljivanja odnosno u cilju obogaćivanja turističke ponude Parka i cijele destinacije.

Nabavkom električnih bicikala, kroz projekt „UČKA E-BIKE“, a koja je sufinancirana sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, TZ Kvarnera i JU PP Učka, želi se dodatno promovirati biciklizam u Parku prirode Učka, te potaknuti i omogućiti posjetiteljima Parka uživanje u prirodnim ljepotama vožnjom biciklističkim stazama.

Bicikli se mogu unajmiti u info-punktu na Poklonu, a cijene najma iznose 40 kn za 1h, 90 kn za 3h, 150 kn za 6h te 180 kn za 9h. Također, u ponudi su i sjedalice za djecu po cijeni od 20 kn, a odobravamo i popust od 20% za obitelji (min 3 člana).

Uz najam bicikla korisnici će dobiti kacige te detaljna uputstva kako koristiti električni bicikl kao ipopis preporučenih staza s GPS tragovima.

Električni bicikli korisniku omogućuju vožnju s manje napora. To se posebno ističe na brdskim terenima s većim usponima kao što je područje Parka. Oni su stoga idealni za one koji su, unatoč manjoj fizičkoj kondiciji, željni aktivnog odmora u prirodi s mogućnošću posjeta prekrasnim lokacijama izuzetnih prirodnih vrijednosti unutar Parka prirode Učka.

Skip to content