Javna ustanova Park prirode Učka
Liganj 42
51415 Lovran
Hrvatska

NATJEČAJ za zapošljavanje

Javna ustanova “Park prirode Učka” objavljuje natječaj za zapošljavanje: Čuvar prirode II vrste (1 izvršitelj/ica), Kućni majstor – domar (1 izvršitelj/ica), Stručni referent – informator (2 izvršitelja/ice)

pročitajte više

[OBAVIJEST] JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU PLANA UPRAVLJANJA (PU 6018)

Javna rasprava o prijedlogu Plana upravljanja trajat će 30 dana, od 02. siječnja 2023. do uključivo 31. siječnja 2023. godine.
Javni uvid u prijedlog Plana upravljanja može se obaviti svakog radnog dana u navedenom terminu u periodu od 09,00 do 15,00 sati u prostorijama Ustanove na adresi Poklon 8, Vela Učka.

pročitajte više

BOŽIĆNA BAJKA U PARKU PRIRODE UČKA OVAJ VIKEND NA POKLONU

Tradicionalna Božićna bajka u Parku prirode Učka, održat će se ovaj vikend, od 16. do 18. prosinca, na prijevoju Poklon, ispred istoimenog Centra za posjetitelje. Tijekom tri dana održavanja manifestacije, posjetitelje očekuje pregršt sadržaja za sve generacije u novom, ali prepoznatljivom planinskom ambijentu.

pročitajte više

U Opatiji održano predavanje „Biospeleologija i podzemlje Učke“

U dvorani opatijske Gradske knjižnice i čitaonice „Viktor Car Emin”, u petak je održano predavanje Biospeleologija i podzemlje Učke, u organizaciji Javne ustanove Park prirode Učka i Udruge studenata biologije – BIUS. Predavanje je održala Dora Kermek, članica Udruge BIUS i studentica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

pročitajte više

[NAJAVA PREDAVANJA] Biospeleologija i podzemlje Učke

U dvorani opatijske Gradske knjižnice i čitaonice „Viktor Car Emin”, u petak, 2. prosinca, u 18.30 sati, održat će se predavanje Biospeleologija i podzemlje Učke. Predavanje organiziraju Javna ustanova Park prirode Učka i Udruga studenata biologije – BIUS.

pročitajte više

[DINALPCONNECT] Volonteri sudjelovali u seobi ovaca s Učke

U sklopu projekta DinAlpConnect, volonteri Udruge BIOM i Parka prirode Učka, aktivno su se, u utorak, 15. studenog, uključili u seobu stada ovaca s planine. S učkarskim pastirima, uputili su se iz sela Mala Učka prema prenoćištu u Potpićnu, odakle su pastiri sljedeći dan nastavili put prema zimištu na jugu istarskog poluotoka.

pročitajte više

Park prirode Učka postao je Park bez plastike

U Centru za posjetitelje Parka prirode Učka, danas, u subotu 15. listopada, održano je događanje „Učka bez plastike“. Događanje je organizirano u središtu Parka prirode Učka, koji je postao „Park bez plastike“. Cilj događanja bilo je podizanje svijesti o štetnosti plastike, kao i informiranje posjetitelja o mogućnostima smanjenja stvaranja otpada u svakodnevnom životu.

pročitajte više

MJESEC HRVATSKOG TURIZMA U PARKU PRIRODE UČKA

Park prirode Učka s sklopu akcije Mjesec hrvatskog turizma, u razdoblju od 15. do 31. listopada 2022. godine, omogućuje posjet Centru za posjetitelje Poklon po promotivnim cijenama ulaznica. Upoznajte Park prirode Učka i okolno područje na inovativan, multimedijalan način, u novom interpretacijskom centru, koji donosi zabavu za sve generacije.

pročitajte više

[NAJAVA] Događanje “Učka bez plastike”, 15. 10. 2022.

U subotu, 15. listopada, u Centru za posjetitelje Poklon, održat će se događanje “Učka bez plastike”.

Pripremili smo bogat program koji uključuje predstavu za djecu, predavanja i radionice: Cilj događanja je podizanje svijesti o štetnosti plastike i mogućnostima smanjenja stvaranja otpada u svakodnevnom životu.

pročitajte više
Skip to content