Javna ustanova Park prirode Učka
Liganj 42
51415 Lovran
Hrvatska

[NAJAVA] PROSLAVA 25. ROĐENDANA PARKA PRIRODE UČKA

U subotu, 18. svibnja proslavit ćemo 25. rođendan Parka prirode Učka, cjelodnevnim programom za sve generacije. Događanje će se održati u i oko Centra za posjetitelje Poklon, a započet će u 11 sati predstavom za djecu “Pčelica Maja”, a završit će jazz koncertom Elvisa Stanića & French Touch Tria na terasi Planinskog bara.

pročitajte više

NA ĆIĆARIJI OTVORENO OBNOVLJENO IZLETIŠTE ”KORITA”

U obnovu izletišta, Javna ustanova Park prirode Učka uložila je ukupno 24.000 eura. Obnova izletišta uključivala je zamjenu dotrajalih korita novim hrastovim koritima, uređenje lokve te odmorišta kraj izvora, s kojega se pruža prekrasan pogled na planinski masiv Učke. Postavljene su i poučne table koje govore o kulturnom i prirodnom značaju ovog lokaliteta.

pročitajte više

DAN PLANETA ZEMLJE 2024. – “PLANET vs. PLASTIKA”

Svake godine 22. travnja obilježavamo Dan planeta Zemlje. Prilika je ovo da se prisjetimo važnosti zaštite okoliša i provođenja učinkovitih mjera za ublažavanje ljudskog utjecaja.

Ove godine, pitanje onečišćenja plastikom primarni je fokus Dana planeta Zemlje. Tema “Planet protiv plastike” naglašava zdravstvene i ekološke opasnosti koje plastika predstavlja.

pročitajte više
Skip to content