Javna ustanova Park prirode Učka
Liganj 42
51415 Lovran
Hrvatska

U novom Centru za posjetitelje Poklon nalazi se kongresna dvorana, veličine 172 m2, koja može primiti 80 sudionika.

Prema potrebi, dvoranu je moguće podijeliti u dva dijela.

Dvorana je opremljena audio-vizualnom tehnologijom (projektor, platno, zvučnici, razglas).

 

O CENTRU ZA POSJETITELJE POKLON
Centar za posjetitelje Poklon smješten je u samom srcu Parka prirode Učka. Na oko 1.200 m² svoje mjesto pronašli su interpretacijski, edukacijski, ugostiteljski, turistički, konferencijski i uredski sadržaji. Centar se nalazi se na 930 metara nadmorske visine, što ga čini uistinu jedinstvenim u lokalnim, ali i svjetskim razmjerima.

Iako je smješten na planini, Poklon je od mora udaljen svega 20-ak kilometara. Nalazi u blizini Opatije, koja nudi mnogobrojne opcije smještaja, kao i bogatu ugostiteljsku ponudu.

U sklopu organizacije skupova u Centru Poklon, moguće je organizirati posjet multimedijalnom muzejskom prostoru, aktivnosti u prirodi, kao i korištenje drugih sadržaja i usluga koje Park nudi.

Najam kongresnih dvorana         
Dvorana Vojak – dnevno

270,00 €

2.034,32 kn

Dvorana Veli Planik – dnevno

270,00 €

2.034,32 kn

Dvorana Vojak i Veli Planik – dnevno

490,00 €

3.691,91 kn

Korištenje projektora i platna

70,00 €

527,42 kn

Korištenje razglasa

70,00 €

527,42 kn

Jeste li znali?

Hranilište za supove

…da bjeloglavi supovi, inače ugrožena vrsta ptica u Hrvatskoj, često prelijeću Učku u potrazi za hranom? Nekada su se supovi i gnijezdili na Učki, a kako bi se doprinijelo očuvanju sjevernojadranske populacije u Parku je izgrađeno i hranilište, popularno nazvano i „restoran za supove“.

Staza Dvije kule

…da je 2018. godine u Lovranu otvorena šetnica  „Dvije kule“ koja spaja lovransku gradsku kulu na ulazu u stari grad s kulom na vrhu Vojaku? Šetnica ide postojećom planinarskom stazom, a uzduž su postavljene info-tabele o učkarskoj flori i fauni te nekoliko odmorišta.

Rimski sir

…da se na Učki još iz rimskog doba baštini proizvodnja „ukalupljenog“ ovčjeg sira posebnog okusa. Njegova je proizvodnja standardizirana uslijed njene uloge u prehranjivanju rimskih legija, a današnji tvrdi učkarski sir ne razlikuje se puno po recepturi od njegovog antičkog pretka.

Slavenska mitologija

…da je kanjon iznad Mošćeničke Drage prvim slavenski doseljenicima na Kvarner bio prostor njihovih najsvetijih vjerovanja? Lokalna toponimija s nazivima Perun, Babin grob i Voloski kuk svjedoče o staroslavenskom Perunovom kultu.

Himantoglossum adriaticum

...da se u PP Učka, između ostalih 30-ak vrsta orhideja koje tu obitavaju, nalazi i vrsta jadranska kozonoška (Himantoglossum adriaticum)? Ova NATURA2000 vrsta vrlo je zanimljiva zbog neobičnog izgleda cvijeta, prema kojem je i dobila ime - grč. himanto=remen, glossa=jezik.

Žuti mukač

...da je žuti mukač vrsta žabe koja ima specifičan način ponašanja kada se nađe u opasnosti?

Sivi puh

...da je sivi puh mali šumski glodavac koji spava zimski san čak 7 mjeseci, što znači da od svih sisavaca najdulje spava zimski san?

Danje paunče

..da je danje paunče vrsta danjeg leptira koji ulazi u razdoblje hormonalno kontroliranog mirovanja koje se naziva dijapauza?
Skip to content