Javna ustanova Park prirode Učka
Liganj 42
51415 Lovran
Hrvatska

Učka i Ćićarija oduvijek su svojom ljepotom privlačile mnogobrojne izletnike i posjetitelje, a u Parku prirode Učka postoje izvanredni uvjeti za raznolike rekreativne i sportske aktivnosti. Javna ustanova nastoji takve aktivnosti poticati i razvijati, ali i kontrolirati, kako se ne bi ugrožavale one vrijednosti zbog kojih je ovo područje i proglašeno parkom prirode.

Neke sportsko-rekreativne aktivnosti na području Parka prirode Učka imaju već dugu tradiciju, a danas se promoviraju i neki sasvim novi oblici rekreacije u prirodi. Stoga je JU PP Učka detaljno razradila program organiziranih i nadziranih oblika bavljenja rekreacijom na području Parka. Taj se program promovira pod nazivom  “Učka outdoor”, a u ponudi je i Outdoor vodič.

Prostranstva Parka možete savladavati biciklom, pješke ili trčeći i pritom, na čistom zraku, neizmjerno uživati u prekrasnim pejzažima. Hlad šuma, pjev ptica, žubor voda, dopunjavat će vašu sreću i ponos što ste upravo svojom voljom i snagom mišića savladali neku prepreku, jer u kreiranju nezaboravnih doživljaja i trenutaka najveća zasluga ipak pripada vama.

Krenite redom, istražujte, kombinirajte, složite svoje osobne itinerere. Vjerujemo da ćete, primjereno svojim fizičkim sposobnostima i iskustvu, pronaći pravi izazov za sebe.

Biciklizam

Planinarenje

Slobodno penjanje

Letenje

Trail running

Sportska natjecanja i utrke

Korisne informacije

Siguran boravak u prirodi

Skip to content