Edukacija

EdukacijaEdukacija je jedan od najvažnijih ciljeva Javne ustanove “Park prirode Učka”. Ona predstavlja sredstvo zaštite samog Parka, jer se upoznavanjem bioloških i kulturnih vrijednosti zaštićenog područja utječe na svijest i ponašanje posjetitelja, čime se izravno pridonosi očuvanju prirode.

Budući da je uloga pojedinca u zaštiti prirode od neizmjernog značaja, a takav osjećaj treba početi njegovati od najranije dobi, Javna ustanova “Park prirode Učka” kreirala je poseban program edukacije namijenjen djeci predškolske i školske dobi te studentima.

Ovaj edukacijski program omogućuje djeci i mladima da kroz raznolike kreativne aktivnosti upoznaju prirodne i kulturno-povijesne vrijednosti Parka, a rad s njima u prirodnom okruženju pridonosi razvitku pravilnog odnosa prema očuvanju okoliša i zdravom načinu života.
Edukativni programi predviđeni su za sve uzraste predškolske i školske djece te studente, pri čemu se sadržaj i nastavne metode prilagođavaju uzrastu skupine.

TKO?

Programe edukacije provode djelatnici Javne ustanove “Park prirode Učka” u dogovoru s odgojiteljima, učiteljima i profesorima.

GDJE?

Programi se održavaju na otvorenome, na području Parka prirode Učka.

KADA?

Tijekom cijele godine ovisno o vremenskim uvjetima, prema dogovoru sa djelatnicima Javne ustanove “Park prirode Učka”.

VELIČINA GRUPE?

Preporučena veličina grupe je do 35 učenika. U jednom danu moguće je provesti dvije grupe istovremeno.

TRAJANJE PROGRAMA?

Poludnevno, uz mogućnost prilagođavanja ovisno o uzrastu djece, veličini grupe, dogovoru s odgojiteljima, učiteljima i profesorima te zajedničkom odabiru sadržaja.

KAKO SE PRIJAVITI?

Za sve detaljnije informacije te najave grupa obratite nam se u Javnu ustanovu “Park prirode Učka” na broj telefona 051/293-753, telefaksa 051/293-751 ili na e-mail park.prirode.ucka@inet.hr .
Veselimo se vašem dolasku!

Skip to content