Javna ustanova Park prirode Učka
Liganj 42
51415 Lovran
Hrvatska

Roditelji, nonići, bake i djedovi, tete i barbe, povedite svoje najmlađe na Učku jer i ove nam godine dolazi sijedi, bradati djedica iz Finske!!

Kako bi se Djed Božićnjak na Učki osjećao kao kod kuće, a posjetitelji doživjeli čari božićne bajke, infocentar na Poklonu ponovno će zasjati u punom blagdanskom sjaju, gdje će se mališani družiti s Djedom Božićnjakom.

On će vrlo pažljivo i neumorno slušati i pamtiti sve blagdanske želje, a darivati osmijehom, lijepim željama i, naravno, najmlađima najdražim – slatkišima.

Kako bi dječici upotpunili vrijeme dok čekaju svoj red za ulazak kod Djeda Božićnjaka, organizirana će biti »Radionica Djeda Božićnjaka« u kojoj će najmlađi izrađivati božićne ukrase, čestitke te pisati pisma s božićnim željama.

Također u malom božićnom kinu prikazivat će se crtani filmovi božićne tematike.

Roditelji i dječica moći će se okrijepiti uz tople napitke, fritule, palačinke, kolače, domaće kobasice te uživati u idiličnoj atmosferi božićne bajke.

 

Kako bi se izbjeglo čekanje u redovima pred kućicom Djeda Božićnjaka i ove će se godine prilikom dolaska na Poklon dobiti karticu s brojem, a koja će se podignuti na štandu Parka prirode Učka. Ujedno će se na štandu Parka prirode Učka moći kupiti i prigodni božićni pokloni za djecu.

 

Dođite na Učku, na Poklon, u petak 11. prosinca od 16 do 19 sati, te subotu 12. i nedjelju 13. prosinca od 13 do 19 sati!

Djed Božićnjak vas očekuje!

image description

Ostale objave

Jeste li znali?

Hranilište za supove

…da bjeloglavi supovi, inače ugrožena vrsta ptica u Hrvatskoj, često prelijeću Učku u potrazi za hranom? Nekada su se supovi i gnijezdili na Učki, a kako bi se doprinijelo očuvanju sjevernojadranske populacije u Parku je izgrađeno i hranilište, popularno nazvano i „restoran za supove“.

Staza Dvije kule

…da je 2018. godine u Lovranu otvorena šetnica  „Dvije kule“ koja spaja lovransku gradsku kulu na ulazu u stari grad s kulom na vrhu Vojaku? Šetnica ide postojećom planinarskom stazom, a uzduž su postavljene info-tabele o učkarskoj flori i fauni te nekoliko odmorišta.

Rimski sir

…da se na Učki još iz rimskog doba baštini proizvodnja „ukalupljenog“ ovčjeg sira posebnog okusa. Njegova je proizvodnja standardizirana uslijed njene uloge u prehranjivanju rimskih legija, a današnji tvrdi učkarski sir ne razlikuje se puno po recepturi od njegovog antičkog pretka.

Slavenska mitologija

…da je kanjon iznad Mošćeničke Drage prvim slavenski doseljenicima na Kvarner bio prostor njihovih najsvetijih vjerovanja? Lokalna toponimija s nazivima Perun, Babin grob i Voloski kuk svjedoče o staroslavenskom Perunovom kultu.

Himantoglossum adriaticum

...da se u PP Učka, između ostalih 30-ak vrsta orhideja koje tu obitavaju, nalazi i vrsta jadranska kozonoška (Himantoglossum adriaticum)? Ova NATURA2000 vrsta vrlo je zanimljiva zbog neobičnog izgleda cvijeta, prema kojem je i dobila ime - grč. himanto=remen, glossa=jezik.

Žuti mukač

...da je žuti mukač vrsta žabe koja ima specifičan način ponašanja kada se nađe u opasnosti?

Sivi puh

...da je sivi puh mali šumski glodavac koji spava zimski san čak 7 mjeseci, što znači da od svih sisavaca najdulje spava zimski san?

Danje paunče

..da je danje paunče vrsta danjeg leptira koji ulazi u razdoblje hormonalno kontroliranog mirovanja koje se naziva dijapauza?
Skip to content