Javna ustanova Park prirode Učka
Liganj 42
51415 Lovran
Hrvatska

Javna ustanova Park prirode Učka objavljuje:

 

JAVNU RASPRAVU O PRIJEDLOGU PLANA UPRAVLJANJA PARKOM PRIRODE UČKA I PRIDRUŽENIM ZAŠTIĆENIM PODRUČJIMA I PODRUČJIMA EKOLOŠKE MREŽE (PU 6018)

 

Provodi se javna rasprava o prijedlogu Plana upravljanja Parkom prirode Učka i pridruženim zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže (PU 6018) (u daljnjem tekstu: prijedlog Plana upravljanja).

Javna rasprava o prijedlogu Plana upravljanja trajat će 30 dana, od 02. siječnja 2023. do uključivo 31. siječnja 2023. godine.

Javni uvid u prijedlog Plana upravljanja može se obaviti svakog radnog dana u navedenom terminu u periodu od 09.00 do 15.00 sati u prostorijama Ustanove na adresi Poklon 8, Vela Učka, 51414 Ičići.

Javno izlaganje o prijedlogu Plana upravljanja održati će se dana 18. siječnja 2023. godine s početkom u 11.00 sati  u Centru za posjetitelje Poklon, Poklon 8, Vela Učka, 51414 Ičići.

 

Mišljenja, prijedlozi i primjedbe na prijedlog Plana upravljanja mogu se dostaviti na sljedeće načine:

  • Poštom na adresu: Javna ustanova Park prirode Učka, Poklon 8, Vela Učka, 51414 Ičići s naznakom ‘’Očitovanje na prijedlog Plana upravljanja’’,
  • Na e-mail adresu info@pp-ucka.hr

 

Ovdje možete preuzeti prijedlog Plana upravljanja: Prijedlog Plana Upravljanja_PU 6018

 

Pozivamo Vas da se uključite u postupak Javne rasprave te dostavite svoja očitovanja, prijedloge I primjedbe.

Ostale objave

NATJEČAJ za zapošljavanje

Javna ustanova “Park prirode Učka” objavljuje natječaj za zapošljavanje: Čuvar prirode II vrste (1 izvršitelj/ica), Kućni majstor – domar (1 izvršitelj/ica), Stručni referent – informator (2 izvršitelja/ice)

pročitajte više

Jeste li znali?

Hranilište za supove

…da bjeloglavi supovi, inače ugrožena vrsta ptica u Hrvatskoj, često prelijeću Učku u potrazi za hranom? Nekada su se supovi i gnijezdili na Učki, a kako bi se doprinijelo očuvanju sjevernojadranske populacije u Parku je izgrađeno i hranilište, popularno nazvano i „restoran za supove“.

Staza Dvije kule

…da je 2018. godine u Lovranu otvorena šetnica  „Dvije kule“ koja spaja lovransku gradsku kulu na ulazu u stari grad s kulom na vrhu Vojaku? Šetnica ide postojećom planinarskom stazom, a uzduž su postavljene info-tabele o učkarskoj flori i fauni te nekoliko odmorišta.

Rimski sir

…da se na Učki još iz rimskog doba baštini proizvodnja „ukalupljenog“ ovčjeg sira posebnog okusa. Njegova je proizvodnja standardizirana uslijed njene uloge u prehranjivanju rimskih legija, a današnji tvrdi učkarski sir ne razlikuje se puno po recepturi od njegovog antičkog pretka.

Slavenska mitologija

…da je kanjon iznad Mošćeničke Drage prvim slavenski doseljenicima na Kvarner bio prostor njihovih najsvetijih vjerovanja? Lokalna toponimija s nazivima Perun, Babin grob i Voloski kuk svjedoče o staroslavenskom Perunovom kultu.

Himantoglossum adriaticum

...da se u PP Učka, između ostalih 30-ak vrsta orhideja koje tu obitavaju, nalazi i vrsta jadranska kozonoška (Himantoglossum adriaticum)? Ova NATURA2000 vrsta vrlo je zanimljiva zbog neobičnog izgleda cvijeta, prema kojem je i dobila ime - grč. himanto=remen, glossa=jezik.

Žuti mukač

...da je žuti mukač vrsta žabe koja ima specifičan način ponašanja kada se nađe u opasnosti?

Sivi puh

...da je sivi puh mali šumski glodavac koji spava zimski san čak 7 mjeseci, što znači da od svih sisavaca najdulje spava zimski san?

Danje paunče

..da je danje paunče vrsta danjeg leptira koji ulazi u razdoblje hormonalno kontroliranog mirovanja koje se naziva dijapauza?
Skip to content