Javna ustanova Park prirode Učka
Liganj 42
51415 Lovran
Hrvatska

Nakon Elvisa Stanića i Zorana Majstorovića, u srcu Parka prirode Učka, na Poklonu, priprema se još jedna glazbena poslastica u kojoj će uživati svi ljubitelji dobre glazbe. Na terasu Planinskog bara, u utorak 9. srpnja, u 19 sati, u sklopu Croatian Summer Tour 2024, stiže Bruno Mičetić Trio, koji čine:

Bruno Mičetić – Gitara

Stefan ”Pista” Bartus – Kontrabas

Vladimir Kostadinović – Bubanj

 

Bruno Mičetić je renomirani hrvatski gitarist, koji ize sebe ima bogatu biografiju u raznim glazbenim pravcima te suradnje sa brojnim domaćim i inozemnim glazbenicima. Do sad je objavio devet studijskih albuma te jedan live album, a bio je i gost na nekolicini albuma drugih autora. Diplomirao je na “Gustav Mahler private institute for music,”  a surađivao je sa eminentnim imenima inozemne i domaće jazz scene, pa će tako i ovaj put nastupiti sa glazbenicima koji su ostvarili sjajne uspjehe u svojim karijerama. Stefan Pista Bartus jedan je od ponajboljih Slovačkih kontrabasista, a nastupao je sa Peter Erskinom, Danny Grisset, Antonio Farao, Randy Brecker… Vladimir Kostadinović dolazi iz Srbije, a trenutno živi u Beču. Ostvario je brojne nagrade i suradnje, primjerice s Tony Monacom, Jimmy Greenom, Gregory Porterom, Simus Blakeom, Duško Gojkovićem itd.

Ovaj impresivan internacionalni jazz trio moći ćete poslušati u zelenilu Parka prirode Učka, na terasi Planinskog bara. Nakon Elvisa Stanića i Zorana Majstorovića, u srce Parka prirode Učka, na Poklonu, priprema se još jedna glazbena poslastica u kojoj će uživati svi ljubitelji dobre glazbe.

Ostale objave

Jeste li znali?

Hranilište za supove

…da bjeloglavi supovi, inače ugrožena vrsta ptica u Hrvatskoj, često prelijeću Učku u potrazi za hranom? Nekada su se supovi i gnijezdili na Učki, a kako bi se doprinijelo očuvanju sjevernojadranske populacije u Parku je izgrađeno i hranilište, popularno nazvano i „restoran za supove“.

Staza Dvije kule

…da je 2018. godine u Lovranu otvorena šetnica  „Dvije kule“ koja spaja lovransku gradsku kulu na ulazu u stari grad s kulom na vrhu Vojaku? Šetnica ide postojećom planinarskom stazom, a uzduž su postavljene info-tabele o učkarskoj flori i fauni te nekoliko odmorišta.

Rimski sir

…da se na Učki još iz rimskog doba baštini proizvodnja „ukalupljenog“ ovčjeg sira posebnog okusa. Njegova je proizvodnja standardizirana uslijed njene uloge u prehranjivanju rimskih legija, a današnji tvrdi učkarski sir ne razlikuje se puno po recepturi od njegovog antičkog pretka.

Slavenska mitologija

…da je kanjon iznad Mošćeničke Drage prvim slavenski doseljenicima na Kvarner bio prostor njihovih najsvetijih vjerovanja? Lokalna toponimija s nazivima Perun, Babin grob i Voloski kuk svjedoče o staroslavenskom Perunovom kultu.

Himantoglossum adriaticum

...da se u PP Učka, između ostalih 30-ak vrsta orhideja koje tu obitavaju, nalazi i vrsta jadranska kozonoška (Himantoglossum adriaticum)? Ova NATURA2000 vrsta vrlo je zanimljiva zbog neobičnog izgleda cvijeta, prema kojem je i dobila ime - grč. himanto=remen, glossa=jezik.

Žuti mukač

...da je žuti mukač vrsta žabe koja ima specifičan način ponašanja kada se nađe u opasnosti?

Sivi puh

...da je sivi puh mali šumski glodavac koji spava zimski san čak 7 mjeseci, što znači da od svih sisavaca najdulje spava zimski san?

Danje paunče

..da je danje paunče vrsta danjeg leptira koji ulazi u razdoblje hormonalno kontroliranog mirovanja koje se naziva dijapauza?
Skip to content