Javna ustanova Park prirode Učka
Liganj 42
51415 Lovran
Hrvatska
14. smotra tradicijske vokalne baštine Hrvatske “Zarozgajmo na Ćićariji” održat će se u nedjelju, 05.06.2022. u Lanišću na Ćićariji.
(Manifestacja je prethodno najavljena za 29.05.2022. i odgođena zbog lošeg vremena.)
Osim raznih vokalnih skupina iz raznih dijelova Hrvatske koji će prikazati ljepotu specifične izvorne narodne glazbe, vrijednu baštinu koja se prenosi iz generacije u generaciju, program manifestacije bogat je različitim sadržajima koji će privući velik broj posjetitelja.
PROGRAM:
14:00 – 19:00 – izložba likovnih radova s likovnih radionica „Mali projekti za bolje sutra“ – #BabucerArt
15:00 – 19:00 – izložba radova korisnika Organiziranih dnevnih aktivnosti za starije osobe
15:00 – 19:00 – sajam poljoprivrednih proizvoda i suvenira
15:00 – 16:00 – otvorena radionica istarskog tradicionalnog pjevanja – Udruga TradInEtno
15:00 – prigodna gastronomska ponuda („Ćićski meni“)
17:00 – Zarozgajmo na Ćićariji
19:00 – aukcija likovnih radova s likovnih radionica „Mali projekti za bolje sutra“ – #BabucerArt
Vidimo se na Ćićariji!

Ostale objave

Jeste li znali?

Hranilište za supove

…da bjeloglavi supovi, inače ugrožena vrsta ptica u Hrvatskoj, često prelijeću Učku u potrazi za hranom? Nekada su se supovi i gnijezdili na Učki, a kako bi se doprinijelo očuvanju sjevernojadranske populacije u Parku je izgrađeno i hranilište, popularno nazvano i „restoran za supove“.

Staza Dvije kule

…da je 2018. godine u Lovranu otvorena šetnica  „Dvije kule“ koja spaja lovransku gradsku kulu na ulazu u stari grad s kulom na vrhu Vojaku? Šetnica ide postojećom planinarskom stazom, a uzduž su postavljene info-tabele o učkarskoj flori i fauni te nekoliko odmorišta.

Rimski sir

…da se na Učki još iz rimskog doba baštini proizvodnja „ukalupljenog“ ovčjeg sira posebnog okusa. Njegova je proizvodnja standardizirana uslijed njene uloge u prehranjivanju rimskih legija, a današnji tvrdi učkarski sir ne razlikuje se puno po recepturi od njegovog antičkog pretka.

Slavenska mitologija

…da je kanjon iznad Mošćeničke Drage prvim slavenski doseljenicima na Kvarner bio prostor njihovih najsvetijih vjerovanja? Lokalna toponimija s nazivima Perun, Babin grob i Voloski kuk svjedoče o staroslavenskom Perunovom kultu.

Himantoglossum adriaticum

...da se u PP Učka, između ostalih 30-ak vrsta orhideja koje tu obitavaju, nalazi i vrsta jadranska kozonoška (Himantoglossum adriaticum)? Ova NATURA2000 vrsta vrlo je zanimljiva zbog neobičnog izgleda cvijeta, prema kojem je i dobila ime - grč. himanto=remen, glossa=jezik.

Žuti mukač

...da je žuti mukač vrsta žabe koja ima specifičan način ponašanja kada se nađe u opasnosti?

Sivi puh

...da je sivi puh mali šumski glodavac koji spava zimski san čak 7 mjeseci, što znači da od svih sisavaca najdulje spava zimski san?

Danje paunče

..da je danje paunče vrsta danjeg leptira koji ulazi u razdoblje hormonalno kontroliranog mirovanja koje se naziva dijapauza?
Skip to content