Javna ustanova Park prirode Učka
Liganj 42
51415 Lovran
Hrvatska
Ovu web stranicu sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Ovu web stranicu sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
29. svibnja 2017.
POZIV NA DOSTAVU PRIJEDLOGA I MIŠLJENJA NA NACRT „PRAVILNIKA O PROVEDBI NABAVA PROCIJENJENE VRIJEDNOSTI DO 200.000,00 ODNOSNO 500.000,00 KUNA JU „PP UČKA”” – SAVJETOVANJE S JAVNOŠĆU –

Poziv na dostavu prijedloga i mišljenja na nacrt „Pravilnika  o  provedbi nabava procijenjene vrijednosti do 200.000,00 odnosno 500.000,00 kuna” javne ustanove „Park prirode Učka”

– savjetovanje s javnošću –

 Javna Ustanova „Park prirode Učka” kao pravna osoba s javnim ovlastima dužna je sukladno članku 11. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13 i 85/15) provesti savjetovanje s javnošću pri donošenju općih akata kad se njima utječe na interese građana i pravnih osoba.

Savjetovanje s javnošću provodi se preko internetske stranice ili preko središnjeg državnog internetskog portala objavom nacrta propisa i pozivom javnosti da dostavi svoje prijedloge i mišljenja.

Sukladno članku 15. Zakona o javnoj nabavi (NN 120/16) izrađen je nacrt „Pravilnika”  o  provedbi nabava procijenjene vrijednosti do 200.000,00 odnosno 500.000,00 kuna” javne ustanove „Park prirode Učka” te se isti ovim putem stavlja na uvid zainteresiranoj javnosti radi davanja prijedloga i mišljenja na nacrt Pravilnika. Pravilnikom se uređuje način jednostavne nabave roba, radova i usluga Javne ustanove „Park prirode Učka” do vrijednosti pragova iz članka 12. stavak 1. Zakona o Javnoj nabavi.

Savjetovanje će trajati 30 dana, odnosno do 28. lipnja 2017. godine te se mole svi zaiteresirani da svoje prijedloge i mišljenja na nacrt Pravilnika dostave na e-mail adresu info@pp-ucka.hr do navedenog datuma.

 

Pravilnik o jednostavnoj nabavi_ZJN 2016

Ostale objave

Jeste li znali?

Hranilište za supove

…da bjeloglavi supovi, inače ugrožena vrsta ptica u Hrvatskoj, često prelijeću Učku u potrazi za hranom? Nekada su se supovi i gnijezdili na Učki, a kako bi se doprinijelo očuvanju sjevernojadranske populacije u Parku je izgrađeno i hranilište, popularno nazvano i „restoran za supove“.

Staza Dvije kule

…da je 2018. godine u Lovranu otvorena šetnica  „Dvije kule“ koja spaja lovransku gradsku kulu na ulazu u stari grad s kulom na vrhu Vojaku? Šetnica ide postojećom planinarskom stazom, a uzduž su postavljene info-tabele o učkarskoj flori i fauni te nekoliko odmorišta.

Rimski sir

…da se na Učki još iz rimskog doba baštini proizvodnja „ukalupljenog“ ovčjeg sira posebnog okusa. Njegova je proizvodnja standardizirana uslijed njene uloge u prehranjivanju rimskih legija, a današnji tvrdi učkarski sir ne razlikuje se puno po recepturi od njegovog antičkog pretka.

Slavenska mitologija

…da je kanjon iznad Mošćeničke Drage prvim slavenski doseljenicima na Kvarner bio prostor njihovih najsvetijih vjerovanja? Lokalna toponimija s nazivima Perun, Babin grob i Voloski kuk svjedoče o staroslavenskom Perunovom kultu.

Himantoglossum adriaticum

...da se u PP Učka, između ostalih 30-ak vrsta orhideja koje tu obitavaju, nalazi i vrsta jadranska kozonoška (Himantoglossum adriaticum)? Ova NATURA2000 vrsta vrlo je zanimljiva zbog neobičnog izgleda cvijeta, prema kojem je i dobila ime - grč. himanto=remen, glossa=jezik.

Žuti mukač

...da je žuti mukač vrsta žabe koja ima specifičan način ponašanja kada se nađe u opasnosti?

Sivi puh

...da je sivi puh mali šumski glodavac koji spava zimski san čak 7 mjeseci, što znači da od svih sisavaca najdulje spava zimski san?

Danje paunče

..da je danje paunče vrsta danjeg leptira koji ulazi u razdoblje hormonalno kontroliranog mirovanja koje se naziva dijapauza?
Skip to content