MEĐUNARODNI DAN PLANINA 2017.

Međunarodni dan planina, koji se slavi 11. prosinca, Park prirode Učka obilježio je u suradnji s Prirodoslovnim muzejom Rijeka prigodnim programom za učenike iz „Mreže škola PP Učka”. Program je održan u petak 8. prosinca 2017. godine uz sudjelovanje učenika 5. i 6. razreda iz područne škole u Lupoglavu te 1., 2.i 3. razreda iz područne škole u Veprincu s učiteljicama, a u izvedbi djelatnica Marte Blažević iz Prirodoslovnog muzeja Rijeka te Jelene Radman i Andreje Stojaković iz PP Učka.

Cilj događanja bio je skrenuti pažnju učenika na važnost zaštite planina. Učenici su u pratnji učiteljica imali priliku razgledati Muzej te sudjelovati u poučnom i zanimljivom programu. Kroz prezentaciju o velikim zvijerima (vuku, medvjedu i risu) i puhu upoznali su se s načinom života i značajkama ovih životinja, nakon čega su uslijedile radionice u kojima su na zabavan način mogli provjeriti svoje znanje.

Vjerujemo da su se svi sudionici ovoga događanja na zanimljiv način zbližili s Učkom i Ćićarijom, u čijoj blizini žive, te da će brigu za njih spremno ugraditi u svoju svakodnevicu.

 

Skip to content