Obilježavanje Međunarodnog dana planina

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana planina Javna ustanova “Park prirode Učka” u suradnji s Prirodoslovnim muzejem Rijeka organizirala je u srijedu, 11. prosinca 2013. godine u Prirodoslovnom muzeju Rijeka prigodan program za učenike škola članica Mreže škola Parka prirode Učka – Lupoglav, Veprinac i Lovran.

Tom je prigodom održano predavanje i edukativna radionica pod nazivom “Zzzimski san” koje koje su vodile Željka Modrić Surina iz Prirodoslovnog muzeja Rijeka te Andrea Stojaković i Marta Blažević iz Javne ustanove “Park prirode Učka”.

Opća skupština UN-a proglasila je 2003. godine 11. prosinac Međunarodnim danom planina, nakon što je Međunarodna godina planina, koju je UN proglasio 2002. godine, ukazala na potrebu stalnog osvješćivanja golemog značenja planina i održivog razvoja njihova okoliša za očuvanje kvalitetnog života stanovništva.

Obilježavanjem Međunarodnog dana planina želi se ukazati na probleme kojima su izložene planine i planinska područja diljem svijeta. Suradnja Javne ustanove “Park prirode Učka” i Prirodoslovnog muzeja Rijeka rezultat je želje da se učenicima Mreže škola Parka prirode Učka skrene pozornost na važnost zaštite planina, a posebno na važnost očuvanja Učke i Ćićarije u čijoj neposrednoj blizini žive.

Stručne suradnice za edukaciju

Andrea Stojaković i Marta Blažević

(foto: Ivo Vidotto, arhiva PPU)

Skip to content