Održana 4. Božićna bajka u PP Učka

Poklon, 12. – 18. prosinca 2012.

Kao i prethodnih godina i ove godine Park prirode Učka posjetio je rado viđen gost, Djed Božićnjak. Kako se prije četiri godine, kada nas je prvi put posjetio, zaljubio u naš Park, svake godine se rado odazove našem pozivu da tjedan dana provede baš ovdje. Da bi se osjećao kao kod kuće, a posjetitelji doživjeli čari prekrasne zimske božićne bajke, za njega smo ponovno uredili kućicu u kojoj je boravio te cijeli Poklon koji je ponovno zablistao u prekrasnom božićnom ambijentu.

Ove godine je Djed Božićnjak u Parku prirode Učka boravio šest dana, a svoj je posjet započeo u srijedu kada je darivao male Učkare i male vatrogasce DVD-a Opatija, a pjesmom ga je dočekao predškolski zbor „Girotondo“ glazbene škole „Mirković“.

Petak, subotu i nedjelju Djed Božićnjak darivao je svu djecu koja su te dane posjetila Poklon, a kako je u petak i subotu bilo kišno vrijeme, u nedjelju se stvorila prava gužva. Kroz vikend je „Božićnu bajku u Parku prirode Učka“ posjetilo preko 2000 posjetitelja, od čega preko 1000 djece. U subotu je sve okupljene pjesmom u blagdansko raspoloženje uvela opatijska glazbena skupina 4’33”, a u subotu i nedjelju sve je okupljene oduševila „Radionica Djeda Božićnjaka“ pod vodstvom profesorice likovne umjetnosti Silvane Konjevoda, u sklopu koje su najmlađi dragome djedici pomagali izrađivati božićne ukrase i čestitke.

U ponedjeljak je Djed Božićnjak darivao dobru djecu iz Veprinca i Lupoglava, a u utorak dobru djecu Kršana.

I za kraj, još uvijek prepuni dojmova, nadamo se kako će Djed Božićnjak i sljedeće godine posjetiti svoju učkarsku rezidenciju i ponovno unijeti dašak prave čarobne zimske idile u ovo blagdansko doba! Ako se slučajno bude dvoumio (u što sumnjamo), ostavljamo mu pismo jedne obitelji, oduševljene cijelom manifestacijom!

” Poštovani Djedice i svi ostali zaposleni u Parku Prirode Učka…
Vrlo ugodno iznenađeni današnjom bajkovitom podjelom darova za nas male učkare, zahvaljujemo od sveg srca cijelom timu zaduženom za ovaj nesvakidašnji događaj. Razgalili ste naša mala (ali i velika) srdašca, obasjali vedrinom i dobrotom naše dušice. Hvala Vam od sveg srca na tome! Veliko i posebno hvala dragom barbi Borisu, našem dugogodišnjem susjedu, a vašem zaposleniku. On je zaslužan za to da se ove godine osjećamo zaista kao počasni gosti u kućici Djeda Božićnjaka, na našoj dragoj planini koju toliko volimo… Ne moramo niti naglašavati da su pokloni bili van svih očekivanja, savršeni u svakom smislu… Doduše, mi smo bili dobri i poslušni, pa je to zato, a ne jer ste Vi bili široke ruke… Ni mrak, ni -8 stupnjeva nije nas moglo obeshrabriti da vas ponovo i ove godine ne posjetimo. Jer divan je i nezaboravan osjećaj porazgovarati sa najdivnijim i najrječitijim Djedicom na svijetu, vidjeti najsimpatičnije pomoćnice u crvenom, pogladiti našeg starog znanca upregnutog u kočiju, popiti topao čaj u planinarskom domu… Sad, kad su naše okice već umorne od sna, a glavicama nam prolaze bajkoviti prizori koje ste nam Vi danas pretočili u stvarnost, malo je reći HVALA! Vašim ste nesebičnim trudom i ljubavlju obasuli nas malene (ali i velike) ogromnom radošću i srećom… Vaši mali riječki učkari DORA, KLARA i TONI MILETIĆ, a mislim da slobodno i bez suglasnosti možemo potpisati i naše prave učkare LEA, EMANUELU i ANU MARINU PERUČ… Ili jednostavnije, na svemu danas vrlo su vam zahvalna dječica iz žute i zelene kućice na planini!!!

Skip to content