Predavanje “Ornitološki kamp u Parku prirode Učka”

Prirodoslovni muzej Rijeka, 25. veljače 2013.

Udruga BIOM, Javna ustanova „Park prirode Učka“ i Prirodoslovni muzej Rijeka pozivaju vas na predavanje

„Ornitološki kamp u Parku prirode Učka“

koje će se održati u Prirodoslovnom muzeju Rijeka (Lorenzov prolaz 1), u ponedjeljak, 25. veljače 2013., u 19 h.

Ornitološki kamp u Parku prirode Učka se održava u suradnji Udruge BIOM i Javne ustanove „Park prirode Učka“ već dulji niz godina, a ovo će biti prvo predstavljanje kampa u Rijeci. Iako na manje od sat vremena od centra grada, Riječani uglavnom ne znaju za održavanje ovakvog istraživanja u prirodi, u koje se mogu i sami aktivno uključiti.

Uvodnu riječ o Ornitološkom kampu u Parku prirode Učka će održati ravnatelj Javne ustanove „Park pirode Učka“, Egon Vasilić, univ. dipl. polit., a u nešto manje od sat vremena, Vedran Lucić, dipl. inž. biol. iz Udruge BIOM će predstaviti razloge i metode istraživanja ptica, posebnosti i bogatstvo ptičjeg svijeta Parka prirode Učka te njihove dosadašnje rezultate. Također ćete imati priliku doznati kako je provesti mjesec dana u prirodi nadomak Rijeke, a dovoljno daleko da se živi u šatorima bez struje i signala.

Ukratko, ovo predavanje je poziv svima da se uključe u aktivnosti Udruge BIOM tijekom održavanja Ornitološkog kampa u Parku prirode Učka, a na boravak u kampu i upoznavanje s pticama pozivamo vas krajem kolovoza 2013. godine.

Veselimo se vašem dolasku!

Skip to content