Učenici “Mreže škola” PP Učka posjetili NP Brijuni

U petak, 10. svibnja 2013. godine, učenici područnih škola iz Lupoglava i Veprinca, članica “Mreže škola” Parka prirode Učka posjetili su Nacionalni park Brijuni.

Pod vodstvom stručnih suradnica za edukaciju JU “Park prirode Učka” Marte Blažević i Andree Stojaković te u pratnji svojih nastavnica, uputili su se prema Brijunima kako bi pobliže upoznali prirodno i kulturno bogatstvo ovog zaštićenog područja. Iako su na Velikom Brijunu uživali u vožnji turističkim vlakom i pogledu na predivne krajolike stoljetnih šuma hrasta crnike, lovora i mediteranske makije, učenici iz Lupoglava i Veprinca došli su ovamo nešto i naučiti.

Upoznali su se s bogatom poviješću otočja koje pamti život najvećih kopnenih gmazova od prije 120 milijuna godina pa sve u neprekidnom slijedu do danas. Uz razgledavanje crkvice Sv. Germana te obilazak mediteranskog vrta učenici su imali priliku posjetiti i foto izložbu “Tito na Brijunima”, a najviše ih je oduševila velika prirodoslovna zbirka prepariranih životinja. Edukativni program završen je šetnjom sa stručnim suradnicama JU “Nacionalni park Brijuni” koje su učenike upoznale s djelatnostima Parka s posebnim naglaskom na zaštitu prirode.