ZABRANA PALJENJA VATRE NA OTVORENOM

Poštovani građani!

Skrećemo Vam pažnju da je spaljivanje korova, odnosno biljnog otpada, u vašim vrtovima i okućnicama zabranjeno od 01. lipnja, jer tada stupa na snagu  ODLUKA O UVJETIMA LOŽENJA VATRE NA OTVORENOM PROSTORU  a koja traje do 31. listopada. Pripadnici vatrogasnih postrojbi obavljat će svakodnevne ophodnje područja cijele Liburnije u svrhu prevencije nastanka požara. Molimo Vas da paljenja koja niste obavili do 1. lipnja odgodite do 31. listopada.

Dojavu o nastanku požara možete javiti na broj 193 ili telefon Javne vatrogasne postrojbe Opatija,  271-800. Molimo Vas da poštujete navedenu zabranu spaljivanja jer je zakonodavac u zadnjim izmjenama Zakona o zaštiti od požara (Narodne novine broj: 92/10) propisao da će se osoba koja izazove požar kazniti za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od petnaest do sto pedeset tisuća kuna ili kaznom zatvora do 60 dana.

Istim Zakonom je propisano da će se osoba koja izazove požar iz nehaja kazniti za prekršaj novčanom kaznom u iznosu do petnaest tisuća kuna.

Kako biste se na najsigurniji način riješili  biljnog otpada, skrećemo Vam pozornost na poduzeća Komunalac d.o.o. Jurdani,  Parkovi d.o.o. Opatija, koji posjeduju sjeckalice za usitnjavanje biljnog otpada, te ih po potrebi možete kontaktirati na sljedeće telefonske brojeve: 505-225 Komunalac d.o.o., 401-300 Parkovi d.o.o.

Zapovjednik :

Gordan Filinić dipl.ing.

Obavijest o zabrani loženja vatre na otvorenom prostoru 2019.

http://www.vatrogasci-opatija.hr/

Skip to content