ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI CENTRA ZA POSJETITELJE NA POKLONU

U prisutnosti ministra zaštite okoliša dr.sc. Tomislava Ćorića, istarskog župana Valtera Flega, gradonačelnika Opatije Ive Dujmića te brojnih drugih uzvanika obilježen je početak radova na izgradnji Centra za posjetitelje Poklon u Parku prirode Učka. Centar za posjetitelje, uz izgradnju volontersko-informacijskih centara u Rovozni, Podmaju i Lovranskoj Dragi i interpretacijskog centra u nekadašnjoj školi Šušnjevica, ključni je infrastrukturni zahvat koji će se realizirati u sklopu EU sufinanciranog projekta Učka 360°. Rekonstrukcijom i prenamjenom postojeće gospodarske zgrade na Poklonu formirat će se dva funkcionalna sklopa – Centar za posjetitelje i gospodarski dio zgrade koji će služiti za potrebe Javne ustanove Park prirode Učka, a koja će činiti jedinstvenu prostorno-funkcionalnu cjelinu. U samom Centru će se opremiti izložbeni prostor (interpretacijski postav), suvenirnica te višenamjenski edukacijski prostor i dvodijelna dvorana, dok će u gospodarskom dijelu biti uredi JU PP Učka.

Radovi na izgradnji Centra za posjetitelje Poklon vrijedni su 15.860.577,88 kuna (s PDV-om), a trajat će 16 mjeseci, odnosno do ožujka 2020. godine. Izvođač radova je tvrtka De Conte d.o.o. iz Labina, čija je ponuda ocijenjena kao ekonomski najpovoljnija u provedenom postupku javne nabave, a ugovor je potpisan 2. studenog.

Republika Hrvatska      mzFZOEUPark prirode UčkaUdruga BiomFondovi EUOpćina KršanEU STRUKTURNI FONDOVIOP KONKURENTNOST I KOHEZIJASAFU

   Sadržaj objave isključiva je odgovornost Javne ustanove “Park prirode Učka”.”