Programi

edkuativni-programi

DJEČJI VRTIĆ

- Našim najmlađim posjetiteljima nudimo nezaboravnu šetnju bajkovitim okruženjem Parka prirode Učka po jednoj od uređenih poučnih staza prema izboru.

- Ovaj program djeci omogućuje da dožive i upoznaju čudesan svijet prirode, nauče ga voljeti i cijeniti te otkriju kako ga mogu zaštititi i očuvati.

- Sadržaj programa može se u dogovoru s odgojiteljima/icama nadopuniti odabirom neke od ponuđenih zabavnih radionica koje će djecu kroz igru i istraživačke aktivnosti upoznati s prirodom na njima zanimljiv i primjeren način te ih potaknuti na kreativno-stvaralačko izražavanje.

Cijena stručnog vodstva: 20 kn po djetetu
Cijena stručnog vodstva s radionicom: 25 kn po djetetu

 

OSNOVNA ŠKOLA

Edukativni program “O Učki uz igru nauči”

- namijenjen je učenicima od I. do IV. razreda osnovne škole

- Ovaj program pokrenut je kako bi djeca u neposrednom kontaktu s prirodom, aktivnim istraživanjem i učenjem stekla vrijedna znanja i vještine te razvila pozitivne stavove o očuvanju prirode i okoliša te zdravom načinu života.

- Program započinje u posebno uređenoj “Učionici u prirodi” rješavanjem radnih listića prilagođenih nastavnom planu i programu, upoznavanjem s pravilima ponašanja u zaštićenom području i slaganjem drvenih slagalica s motivima flore i faune Parka.

- Nakon toga slijedi obilazak edukativne “Malikove staze” uz stručno vodstvo edukatorica te timski rad učenika kroz zajedničko rješavanje radnih zadataka.

Cijena edukativnog programa s radnim listićima: 30 kn po učeniku

 

Edukativni program “Upoznaj Park prirode Učka”

- namijenjen je učenicima od I. do VIII. razreda osnovne škole

- Program je pokrenut kako bi se djeci omogućilo da provedu dio nastave u prirodnom okruženju, upoznaju živu i neživu prirodu, otkriju njezinu raznolikost, povezanost i promjenjivost, te razviju poštovanje prema prirodnoj i kulturnoj baštini kao i odgovoran odnos prema okolišu.

- Program obuhvaća obilazak jedne poučne ili planinarske staze po izboru uz stručno vodstvo edukatorica.

Cijena stručnog vodstva: 20 kn po učeniku

 

SREDNJA ŠKOLA I FAKULTET

- Učenicima srednjih škola i studentima preporučujemo obilazak jedne od atraktivnih poučnih ili planinarskih staza po izboru, uz tumačenje prirodnih i kulturnih karakteristika Parka.

- Upoznajući se sa kulturno-povijesnom baštinom ovog kraja te biljnim i životinjskim vrstama koje obitavaju na području Parka učenici i studenti izgrađuju odgovoran odnos prema zaštiti kulturne baštine te razvijaju svijest o važnosti očuvanja okoliša.

Cijena stručnog vodstva: 20 kn po osobi

 

NAPOMENE:

- zbog velikog interesa preporučujemo rezervaciju željenog termina minimalno mjesec dana unaprijed;

- rezervirani termin dolaska grupe obavezno je telefonski ili putem e-maila potvrditi dan ranije;

- u slučaju lošeg vremena program se otkazuje i dogovorno premješta na sljedeći slobodni termin;

- u cijenu nije uključeno osiguranje, prijevoz ni hrana za učenike;

- molimo Vas da na dan dolaska ponesete OIB vrtića ili škole/voucher turističke agencije kako bismo Vam mogli poslati račun ili unaprijed najavite gotovinsko plaćanje;

- Javna ustanova “Park prirode Učka” zadržava pravo izmjene programa i dopune popisa preporučenih staza koje bi najbolje odgovarale interesu, veličini i uzrastu grupe;

- ukoliko netko od članova grupe ima zdravstvenih poteškoća, molimo Vas da nam to unaprijed javite kako bismo svim sudionicima programa omogućili što sigurniji i ugodniji boravak u prirodi;

- zbog veličine prometnica u Parku upozorite Vašeg prijevoznika da se unaprijed informira o mogućnosti dolaska autobusom na pojedine lokalitete u Parku;

 

OBAVEZNA OPREMA

hrana, voda, prikladna odjeća i obuća (duge hlače, majica dugih rukava, rezervna odjeća, kapa, čvrste cipele), kabanica, naprtnjača

Skip to content