Kako do nas

Kako do nasPark prirode Učka nalazi se u zapadnom dijelu Republike Hrvatske, na istočnoj strani istarskog poluotoka.

Područje Parka dobro je cestovno povezano s Istarskim poluotokom i Kvarnerskim područjem. Od cestovnih pravaca valja istaknuti brzu cestu “Istarski ipsilon” koji tunelom kroz Učku povezuje Istru sa mrežom autocesta Hrvatske, jadransku magistralu duž obale te ”staru” županijsku cestu preko Učke koja posjetitelje iz Istre i s Kvarnera dovodi na prijevoj Poklon (922 m), u samo središte Parka.

Blizina dva međunarodna aerodroma, Rijeka i Pula, kao i morskih luka, upotpunjuje dobru povezanost Parka s Hrvatskom i Europom. Od većih gradova u blizini Parka nalazi se Rijeka, naselja Opatijske rivijere (Opatija, Lovran, Mošćenička Draga i Matulji), a u Istri Buzet, Pazin i Labin te nešto udaljeniji Umag, Poreč, Rovinj i Pula.

Parkom prirode Učka, u smjeru istok-zapad, prolazi stara županijska cesta koja je prije izgradnje tunela Učka, 1980. godine, bila glavni prometni pravac između Istre i ostatka Hrvatske.


Do Parka prirode Učka možete stići:

Automobilom

Dolazite li automobilom iz pravca Rijeke i Zagreba, nastavite brzom cestom prema tunelu Učka (Pula, Poreč itd.) te zatim skrenite na izlazu Veprinac. Tada ćete stići na staru županijsku cestu koja će vas dovesti u Park.

Dolazite li automobilom iz pravca Istre, prije ulaza u tunel Učka, pored benzinske postaje INA skrenite desno i pratite signalizaciju koja će vas dovesti na staru županijsku cestu, odnosno u središte Parka prirode Učka.

U Park možete stići i iz obližnjih mjesta na Liburnijskoj obali, koja su udaljena 30-tak minuta vožnje:

Ičići – skrenite s glavne prometnice lijevo, pored dućana i vozite se kroz naselje Poljane do Veprinca i zatim slijedite smeđu signalizaciju koja će vas dovesti u Park.

Matulji – iz centra mjesta krenite prema naselju Bregi i Veprincu i zatim slijedite smeđu signalizaciju koja će vas dovesti u Park.

Autobusom

Park prirode Učka, odnosno prijevoj Poklon, povezan je s Opatijom (stajalište Slatina) linijom Autotroleja br.34. Autobus vozi samo jednom tjedno i to nedjeljom, a vožnja traje sat vremena.

Opatija polazak – 09:30 ; 14:05

Poklon povratak – 10:30 ; 15:45

Ako dolazite na Kvarner autobusom, Autobusni kolodvor u Rijeci dobro je povezan sa svim hrvatskim i većim europskim gradovima.

Put od Rijeke do Opatije traje otprilike 45 minuta i vozi linija Autotroleja br. 32.

 

Do Uprave Parka prirode Učka u Lignju na adresi Liganj 42, 51415 Lovran možete stići:

Automobilom

Nakon što stignete do Lovrana, skrenite desno pored benzinske postaje INA, te uzbrdo slijedite signalizaciju prema Lignju. Nakon cca 5 min vožnje s desne ćete strane uočiti poveći parkirni prostor. Smeđa signalizacija će vas također upućivati prema Upravi Parka.

Autobusom

Do Lovrana ćete iz Rijeke i Opatije stići linijom Autotroleja br. 32 koja radnim danom vozi svakih 20 min. U Lovranu morate promijeniti autobus – linija Autotroleja br. 36 koja vozi na relaciji Lovran – Lovranska Draga.

Za detaljnije informacije glede voznog reda Autotroleja posjetite sljedeću stranicu:

http://www.autotrolej.hr/default.asp?ru=90&gl=200505190000003&sid=&jezik=1

 

Cestovna udaljenost Parka prirode Učka

Opatija – Park prirode Učka: 25 km

Rijeka – Park prirode Učka: 32 km

Zagreb – Park prirode Učka: 190 km

Split – Park prirode Učka: 440 km

Skip to content