Sportska natjecanja i utrke

Pustolovne utrke

Tijekom godine na području Parka prirode Učka održava se niz sportskih natjecanja i utrka.

  • 100 MILJA ISTRE

Međunarodna ultratrail utrka, jedina hrvatska stomajlerica, koja jednim svojim dijelom prolazi kroz Park prirode Učka, točnije preko Vojaka te završava u Umagu. Održava se u travnju.

http://www.istria100.com/hr/

Organizatori: SRK Alba i SD Trickeri

 

  • „INOV8 IstraTrek“

Trekking utrka koja jednim svojim dijelom prolazi kroz zapadne obronke Parka prirode Učka.

http://www.istratrek.srk-alba.hr/

Organizatori: SRK Alba i SD Trickeri

 

  • “UČKA TRAIL”

Učka Trail je trail running natjecanje, ali i svojevrsno putovanje kroz zaštićeni prirodni krajolik Parka prirode Učka, koje vam pruža mogućnost da vidite i doživite mjesta u kojima su povijest, tradicija, mitologija i drevne legende isprepletene sa prirodnim ljepotama čineći tako ovo natjecanje posebnim i nezaboravnim.  Učka trail jedinstveni je spoj mora i planine, mediteranske klime, raznolike šumske vegetacije, plavog i zelenog, sa predivnim pogledima na Kvarnerski zaljev i otoke te Istru na zapadu.

http://www.uckatrail.com/

Organizator:  Društvo za sportove u prirodi AD NATURA

 

  • BRDSKA UTRKA “UČKA VERTICAL

Učka Vertical je brdska utrka čiji je start u Medveji, a cilj na Vojaku. Inače, brdska utrka Učka Vertical preteča je nekadašnje utrke Medveja-Vojak koju je četiri godine organizirao AK Sljeme iz Zagreba.

http://www.uckavertical.com/

Organizator:  Društvo za sportove u prirodi AD NATURA

  • MTB UČKA MARATON

MTB Maraton Učka je uvršten među 10 utrka Svjetskog kupa (UCI Mountain Bike Marathon Series) koje se boduju za Svjetski kup. Start i završetak utrke je u Lovranu, a trasa vodi kroz Park prirode Učka.

http://www.bbk-marun.hr/

Organizator: BBK „Marun“

  • GIRO DI MARUNADA

Giro di marunada dugogodišnja je biciklijada koja bicikliste vodi kroz stoljetne šume maruna, a održava se za vrijeme Marunade. Start je u Lovranu, biciklira se preko Lignja do Lovranske Drage, a završava u Dobreću.

http://www.bbk-marun.hr/

Organizator: BBK „Marun“

Skip to content