Novosti

 

republika_hrvatska park_prirode_ucka Grb_Općina_Kršan biom ministarstvo_zastite_okolisa_i_prirode

 

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFFR).”

 

 

Lovranska Draga, 15. ožujka 2108. – II. sastanak projektnog tima projekta „Učka 360°“
U četvrtak, 15. ožujka 2018. održan je drugi sastanak projektnog tima zaduženog za provedbu EU sufinanciranog projekta „Učka 360°“, na kojem su predstavnici partnera u provedbi projekta ostale članove tima upoznali s provedenim i aktualnim postupcima javne nabave za koje su nadležni. Partneri su upoznati i s drugom izmjenom Plana nabave, koji je poslan u SAFU na komentare, kao i uplaćenim predujmom odnosno predanim Zahtjevima za nadoknadu sredstava. Još je jednom istaknuta važnost točne i pravovremene komunikacije svih članova projektnog tima te izvještavanja, a kako bi se osigurao neometan kontinuitet napretka Projekta.

II. Sastanak projektnog tima – zapisnik

 

 

 

Opatija, 10. siječnja 2018. – Javna ustanova Park prirode UčkaOpćina Kršan i Udruga BIOM u Opatiji su službeno predstavili projekt Učka 360°, kroz koji će u naredne četiri godine biti uloženo gotovo 50 milijuna kuna u unapređenje posjetiteljske infrastrukture i programa u Parku prirode Učka.

Projekt su predstavili pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Igor Kreitmeyer, zamjenik načelnika Općine Kršan Roman Carić, stručna suradnica na projektu iz Udruge BIOM Paula Počanić Vovk te ravnatelj JU PP Učka Egon Vasilić. Dodatno, predstavljanju projekta prisustvovali su predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Primorsko-goranske županije, Grada Opatije i općina Lovran, Mošćenička Draga te lokalnih turističkih zajednica i ostalih partnerskih organizacija.
„Cilj projekta Učka 360° je unaprjeđenje sustava posjećivanja i edukacije u Parku prirode Učka u svrhu održivog korištenja prirodne baštine. Želja nam je tako povećati privlačnost i raznolikost sadržaja Parka kroz razvoj infrastrukture i programa za posjetitelje te podizanje razine znanja posjetitelja o Parku Učka kroz unaprjeđenje edukativne komponente u programima posjećivanja. S druge strane kroz projekt realizirani sadržaji stvorit će preduvjete za otvaranje novih radnih mjesta te će doprinijeti produljenju turističke sezone i ukupnom društveno-gospodarskom razvitku destinacije“, izjavio je Egon Vasilić, ravnatelj JU PP Učka.
„Cilj ulaganja u posjetiteljsku infrastrukturu naših zaštićenih područja jest doprinijeti atraktivnosti njihovih ponuda, ali i privući posjetitelje s interesom za upoznavanje prirodnih i kulturnih vrijednosti lokalnih područja, s minimalnim negativnim utjecajem na okoliš. Osim toga, želja nam je potaknuti intenzivnije uključivanje lokalne zajednice u ponudu parkova, a kako bi oni u potpunosti ispunili svoju funkciju generatora lokalnog razvoja“, izjavio je Igor Kreitmeyer, pomoćnik ministra iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

 

 

 

 

Lovranska Draga, 9. studenog 2017. – I. sastanak projektnog tima projekta „Učka 360°“

Prvi sastanak projektnog tima zaduženog za provedbu EU sufinanciranog projekta „Učka 360°“ održan je 9. studenog 2017. u Parku prirode Učka. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih partnera u provedbi Projekta: Javne ustanove „Park prirode Učka“, Općine Kršan, Udruge BIOM te tvrtki Plavi partner d.o.o., Nabava d.o.o. i Public tenders d.o.o. Sastanak je iskorišten kako bi se partneri još jednom detaljno upoznali sa svojim obvezama, posebno u segmentu pravovremenog izvršavanja aktivnosti i transparentnog trošenja bespovratnih sredstava, a oformljena je i zajednička mailing lista projektnog tima za lakšu i učinkovitiju komunikaciju. Novi sastanak zakazan je za početak veljače 2018.

I. Sastanak projektnog tima - zapisnik

 

 


“Sadržaj objave isključiva je odgovornost Javne ustanove “Park prirode Učka”.”